Iran en Nigeria tekenen voor eerste WK-gelijkspel (0-0)

Iran-Nigeria: Geen spektakel om van omver te vallen. © REUTERS

Iran en Nigeria hebben 0-0 gelijkgespeeld na een bijzonder matige partij. Beide landen zorgden zo ongewild voor het eerste gelijkspel op dit WK en ook voor de eerste wedstrijd zonder doelpunten.

Beide teams wachten al zestien jaar op een overwinning op de wereldbeker en ook in de tweede wedstrijd van de eerste speeldag in groep F op het WK in Brazilië wilde het niet lukken. Iran speelt voor de vierde keer (1978, 1998, 2006 en 2014) op het WK en kon enkel in 1998 in Frankrijk het politiek geladen duel tegen de Verenigde Staten winnen. Nigeria is sinds 1994 een graag geziene klant op de eindronde en was er sindsdien enkel in 2006 niet bij. In 2002 en 2010 moesten ze telkens vrede nemen met één gelijkspel en gingen ze er bijgevolg twee keer in de eerste ronde uit. Voor hun laatste zege op een WK moeten we dus teruggaan naar 1998, toen ze in hun tweede groepsduel Bulgarije met 1-0 klopten.

Draak

De wedstrijd begon dan ook aardig en de Nigerianen, de winnaars van de Africa Cup, trokken met goesting naar het Iraanse doel. De Nigerianen, met Reuben Gabriel (Waasland-Beveren) en Michael Uchebo (Cercle Brugge) de hele wedstrijd op de bank, speelden echter veel te slordig om de Iraniërs te kunnen verontrusten. Joseph Yobo (ex-Standard) en Peter Odemwingie (ex-La Louvière) mochten nog invallen, maar ook zij konden amper iets forceren. Iran, met Reza (ex-Standard) in de spits, kwam beter in de wedstrijd en had na de pauze zelfs nog de beste kansen. Uiteindelijk was een scoreloos gelijkspel het logische gevolg van een draak van een wedstrijd.

Argentinië leider

Zondagavond won Argentinië de eerste wedstrijd in groep F met 2-1 van Bosnië-Herzegovina. De Argentijnen komen zo na de eerste speeldag met drie punten aan de leiding, voor Iran (1) en Nigeria (1). Bosnië-Herzegovina is puntenloos laatste. Op de tweede speeldag moet Iran de wei in tegen Argentinië (21 juni) en speelt Nigeria tegen Bosnië-Herzegovina (22 juni). (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier