Is Arjen Robben bezig aan laatste wedstrijden voor Bayern München?

© IMAGEGLOBE

Nederlandse international kan nog twee prijzen winnen voor Beierse grootmacht.

Het winnen van de halve finale in de Duitse beker tegen VfL Wolfsburg vormt voor het team van Jupp Heynckes een nieuwe uitdaging om de trofeeënkast van de Zuid-Duitsers straks op te vullen. Op zaterdag 1 juni wordt in Berlijn de eventuele finale van de DFB-Pokal betwist tegen de overlevende van de confrontatie tussen VfB Stuttgart en SC Freiburg. Tussentijds staat natuurlijk ook nog de dubbele CL-ontmoeting met Barcelona (23 mei in Beieren, 1 mei in Catalonië) op de agenda van Daniel Van Buyten en co.

Terwijl het er overigens naar uitziet dat de Rode Duivel, einde contract, een nieuwe werkgever, stijgen ook die kansen voor de 66-voudige Nederlandse international Arjen Robben (29). Ondanks een verbintenis tot 2015 worden zijn blessuregevoeligheid en egoïsme als reden aangehaald om de flankaanvaller te laten gaan. Aan belangstelling trouwens geen gebrek, want Inter, Tottenham en vooral Galatasaray lijken bereid te voldoen aan de transfersom van 15 miljoen euro.

In de Duitse pers is iedereen het er over eens dat de speelstijl van Robben niet past in de voetbalfilosofie van Pep Guardiola, die vanaf 1 juli begint bij Bayern München. Hij zou meer gecharmeerd door de Zwitserse pocketvoetballer Xherdan Shaqiri, nu vooral invaller bij Heynckes.

Tijdens de vier seizoenen bij Bayern München veroverde de Nederlander twee titels (2010, 2013) en een Duitse beker (2010), maar verloor hij ook 2 CL-finales (2010 en 2012). Wordt het straks derde keer, goede keer?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier