Is Carlos Tévez stilaan klaar voor terugkeer?

© matrixpictures

Argentijnse spits van Manchester City wordt klaargestoomd voor topper tegen Chelsea.

Na een lang verblijf in zijn geboorteland keerde enfant terrible Carlos Tévez terug naar Manchester City. Roberto Mancini wil de speler gebruiken om de titel te winnen. Nadat de 28-jarige international in september weigerde om op te warmen tijdens de CL-wedstrijd tegen Bayern München was de relatie tussen manager Roberto Mancini en zijn toenmalige aanvoerder verzuurd. Na vier maanden isolement in Argentinië en vele transfergeruchten tijdens de winterstop besloot Tévez toch terug te keren naar Manchester.

Meespelen met de invallers

Mancini vond dat het hoofdstuk daarmee was afgesloten. Omdat het onduidelijk was of de Argentijnse aanvaller in vorm was, moest Tévez wedstrijdritme opdoen bij de invallers van City. Na enkele weken kwam hij terug op niveau. De Italiaanse manager complimenteerde hem voor zijn doorzettingsvermogen. Het moment waarop hij mee mag doen met de A-kern komt almaar dichterbij.

Steun van spelers

De aanvaller kreeg alvast uitvoerige schouderklopjes van zijn ploegmaats. Zijn concurrent Mario Balotelli riep de fans op om hem te steunen. “Iedereen maakt fouten” zei de nukkige Italiaanse spits op Goal.com. “Carlos maakt deel uit van dit team. Als ze druk leggen op hem, leggen ze druk op het team.” Verdediger Micah Richards sluit zich aan. “Ik was altijd een grote fan. Ik hou van Tévez. Er waren vorig seizoen wedstrijden waarin hij ons op zijn eentje naar de overwinning loodste.”

Enkele minuten tegen Chelsea

In de race voor de titel moet Manchester City volgende week woensdag tegen Chelsea spelen. “Mancini zei ons dat hij waarschijnlijk enkele speelminuten aan Carlos zal geven”, verklapte verdediger Pablo Zabaleta aan de Argentijnse zender Radio 9. “De voorbije twee jaar was Carlos een sleutelspeler. De ontknoping van de competitie nadert en zijn bijdrage zal van levensbelang zijn.” (MSA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier