Is Robert Lewandowski al rond met Bayern München?

© Reuters
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De spits van Borussia Dortmund die vier keer scoorde tegen Real Madrid, vertrekt volgend seizoen. Volgens zijn zaakwaarnemer is er een akkoord.

Robert Lewandowski, de aanvaller van Borussia Dortmund die vier keer scoorde tegen Real Madrid (4-1), verlaat de club volgend seizoen. Volgens zijn zaakwaarnemer Maik Barthel is er al een akkoord tussen Dortmund en een andere club. Wellicht is dat Bayern München. Lewandowski, die na zijn stunt tegen Real Madrid de bijnaam ‘Legendowski’ kreeg, heeft bij Borussia Dortmund nog een contract tot 2014 maar weigert om bij te tekenen.

Dortmund wil de Pool (24) graag houden, maar heeft wel gezegd bereid te zijn om mee te werken aan een transfer als een club de hoofdprijs – een kleine 30 miljoen euro – wil betalen.

Akkoord

Volgens Lewandowski’s zaakwaarnemer is een transfer van de aanvaller zo goed als rond. ‘Er is een interessant bod voor Robert dat volledig aan de criteria van Dortmund voldoet en ook aan de eisen van Robert zelf,’ zo verklapte Maik Barthel aan de Duitse tabloid Sport Bild. ‘Dortmund heeft ons verzekerd dat Robert onder deze voorwaarden na dit seizoen mag vertrekken.’

Over welke club het gaat, maakte hij niet bekend. Alles wijst er echter op dat Lewandowski zijn ploegmaat Mario Götze volgt naar Bayern München. Der Spiegel zegt te weten dat Bayern bij Dortmund een bod op Lewandowski ter waarde van 25 miljoen euro heeft uitgebracht.

Lewandowski zelf zei al: ‘Men moet zich realiseren dat Bayern München een enorm grote club is. Ik kan niets uitsluiten.’

Champions League-finale

Zonder mirakels spelen Borussia Dortmund en Bayern München op 25 mei de finale van de Champions League. Dortmund won zijn heenmatch in de halve finale tegen Real Madrid met 4-1 en Bayern klopte FC Barcelona met 4-0.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier