Isco: ‘Klaar om bij grootste club ter wereld te spelen’

© IMAGEGLOBE
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Met zijn transfer van Málaga naar Real Madrid is de amper 21-jarige Spanjaard Isco alvast een van de blikvangers van deze zomer. Hij droomt echter al van volgende zomer: het WK in Brazilië.

Welke jongere moet bij de nationale ploeg gehaald worden? Dat was de vraag die Marca aan zijn lezers stelde nadat Spanje de finale van de Confederations Cup met 3-0 verloor tegen Brazilië. De top drie van antwoorden: (1) Isco, 50 procent; (2) Thiago, 18,4 procent; (3) David De Gea, 6,2 procent.

Dat de helft van de stemmen naar Francisco Román Alarcón – alias ‘Isco’ – ging, is niet toevallig. De nog altijd maar 21-jarige wonderboy voetbalde afgelopen seizoen de pannen van het stadiondak bij Málaga (kwartfinale Champions League, zesde in Spaanse competitie) en hij was een van de tenoren van de Spaanse U21-ploeg die Europees kampioen werd in Israël vorige maand.

Manchester City

Niet verwonderlijk dus dat er heel wat gegadigden dongen naar zijn gouden voeten. Bij Manchester City lag een megacontract op hem te wachten. Hij zou er bovendien verder kunnen werken met Manuel Pellegrini, de coach die hem liet ontbolsteren bij Málaga. En Borussia Dortmund zag in hem de opvolger van de naar Bayern vertrokken Mario Götze.

Maar de aanvallende middenvelder koos voor Real Madrid. De Koninklijke gaf hem een contract voor vijf seizoenen en betaalde dertig miljoen euro aan Málaga. “Ik voel me klaar om bij de grootste club ter wereld te spelen”, zei Isco vol vertrouwen op zijn presentatie in het Bernabéustadion, die bijgewoond werd door 8000 supporters. Dat hij vier jaar geleden nog in een interview verkondigd had dat hij een beetje “antimadridista” was, veegde hij met een kwinkslag van tafel. “Nu ben ik in ieder geval de grootste madridista die er is.”

Naar verluidt was het Zinédine Zidane die Isco over de streep trok. Hij overtuigde hem ervan dat Carlo Ancelotti de juiste man was om zijn carrière een boost te geven. Want Isco droomt van het WK 2014. “Daar zit ik wel mee in mijn hoofd, ja. Als ik het hier goed doe, kan ik naar Brazilië.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier