Italië wint ‘Rumble of the Jungle’ tegen Engeland

Mario Balotelli © Reuters

‘Enfant terrible’ Mario Balotelli bezorgde de ‘Squadra Azzurri’ de volle buit (1-2) in een aangename wedstrijd tegen Engeland.

Italië heeft in de tropische hitte van Manaus op de eerste speeldag in groep D op het WK in Brazilië met 1-2 (rust: 1-1) gewonnen van Engeland. In de Arena Amazonia stond het bij de rust 1-1, na doelpunten van Claudio Marchisio (35.) en Daniel Sturridge (37.). Na de pauze bezorgde ‘enfant terrible’ Mario Balotelli de ‘Squadra Azzurri’ de volle buit (1-2).

Beide Europese grootheden maakten er voor de pauze een aangenaam kijkstuk van. Na enkele waarschuwingen was het iets voorbij het halfuur dan toch raak. Aanvoerder Andrea Pirlo stapte bij een hoekschop prinsheerlijk over het leer, waardoor Claudio Marchisio een boulevard aan ruimte voor zich kreeg om de bal met een fikse streep voorbij Joe Hart te trappen (0-1).

‘The Three Lions’ bleken echter niet onder de indruk. Twee minuten later sprintte Wayne Rooney de linkerflank af. De spits van Manchester United zette loepzuiver voor en aan de tweede paal knalde Daniel Sturridge, de gevaarlijkste man bij de Engelsen, de gelijkmaker voorbij Sirigu, de vervanger van de geblesseerde Buffon, tegen de netten (1-1). Bij de viering van dat doelpunt liep de Engelse fysiektrainer Gary Lewin een enkelblessure op. De onfortuinlijke man moest afgevoerd worden.

Na de pauze ging het spektakelstuk gewoon door. Beide ploegen stonden nog maar enkele minuten terug op de groen geverfde grasmat toen Balotelli een uitgemeten voorzet van Candreva tegen de netten knikte (1-2). Opnieuw Sturrdige en Rooney kregen nadien kansen op de gelijkmaker, maar het was toch Italië dat in de slotfase nog het dichtst bij de 1-3 kwam: de vrije trap van Pirlo belandde echter op de deklat.

Eerder op de avond haalde Costa Rica het in de openingswedstrijd in groep D verrassend met 1-3 van tweevoudig wereldkampioen Uruguay, dat daardoor in slechte papieren komt te zitten. Na één speeldag staan Italië en Costa Rica met drie punten achter hun naam, Engeland en Uruguay zijn puntenloos. Op de volgende speeldag neemt Uruguay het op tegen Engeland (19 juni) en staat Italië tegenover Costa Rica (20 juni). (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier