‘James Rodriguez kan bij Real Madrid meer dan 40 miljoen euro verdienen’

James Rodriguez © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Real Madrid richt zijn pijlen op James Rodriguez, een van de smaakmakers van het afgelopen WK in Brazilië, en heeft er veel geld voor over om de 22-jarige Colombiaan naar Bernabeu te halen. De Duitse international Toni Kroos bevestigt zelf zijn transfer naar Real Madrid.

Op clubniveau is er nog geen akkoord over Rodriguez. AS Monaco, dat hem vorige zomer voor 45 miljoen euro wegkaapte bij FC Porto, vroeg aanvankelijk 100 miljoen euro voor zijn goudhaantje. Het prijskaartje zou inmiddels gezakt zijn tot 75 miljoen euro.

Rodriguez zelf staat te springen om naar Madrid te verhuizen. ‘Spelen voor Real Madrid is een droom. Mocht het gebeuren, dan zou ik heel blij zijn’, zei de aanvallende middenvelder.

42 miljoen euro

Volgens de informatie van de vooraanstaande Franse sportkrant L’Équipe ligt bij Real Madrid voor Rodriguez een contract van zes jaar klaar en een loon van circa zeven miljoen euro per jaar.

Nog volgens L’Équipe zou de Portugese verdediger Pepe in de deal betrokken worden.

WK-revelatie

Rodriguez, wiens voornaam als ‘Chámes’ wordt uitgesproken, werd in zijn eerste seizoen in de Ligue 1 meteen assistkoning.

Hij is een van de revelaties van het afgelopen WK in Brazilië. Met zes doelpunten voor Colombia, dat in de kwartfinales sneuvelde tegen Brazilië, werd hij topschutter van het toernooi.

Toni Kroos
Toni Kroos© Belga Image

Toni Kroos

Ook de Duitse international Toni Kroos maakt de overstap naar Real Madrid, zo bevestigde hij zelf na de gewonnen WK-finale tegen Argentinië.

‘Dit was het best mogelijke eindpunt van het WK. Nu ga ik naar Madrid. Daarmee gaan twee dromen in vervulling’, zei de 24-jarige middenvelder na de wedstrijd aan het Spaanse persagentschap EFE.

Kroos heeft nog een contract tot 2015 bij Bayern München, dat nog niet officieel communiceerde over een transfer. Hij wordt al langer gelinkt aan de Champions League-winnaar. Vlak voor de kwartfinale op het WK tegen Frankrijk ontkende Kroos nog dat de zaak al beklonken was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier