Jamie Carragher: ‘Simon Mignolet is een beest in doel’

© Belga

Liverpoolcoryfee Jamie Carragher is zeer te spreken over de 25-jarige Simon Mignolet. ‘Bij schietoefeningen is hij net een beest tussen de doelpalen’, klinkt het.

Voormalig Liverpool-verdediger Jamie Carragher heeft zijn licht laten schijnen over Simon Mignolet, de nieuwe doelman bij The Reds. “Hij is een beest in doel”, zei de ex-vicekapitein aan de Britse krant The Liverpool Echo. Carragher trainde enkele dagen mee met de Liverpool-kern. “Bij schietoefeningen is hij net een beest tussen de doelpalen”, verklaarde de Liverpoolcoryfee over de 25-jarige Rode Duivel, die in juni de overstap van Sunderland naar Liverpool maakte.

“Mignolet was de voorbije jaren een topkeeper bij Sunderland”, vervolgde hij. “Zijn lengte is fantastisch. Uit gesprekken met enkele spelers blijkt dat ze erg onder de indruk zijn van hem.” “Voor Liverpool spelen zal een beetje anders zijn dan wat hij gewoon was bij Sunderland. Hij zal minder werk hebben, hij zal geconcentreerder moeten zijn en bovendien is de druk groter.”

Carragher: ‘Reina behoorde hier tot het meubilair’

Carragher bewondert de keuze van coach Brendan Rodgers voor de Rode Duivel, die concurrent Pepe Reina op huurbasis naar Napoli zag vertrekken. “Reina behoorde hier tot het meubilair. Maar de manager dacht dat er op die positie nog verbetering mogelijk was. Hij was van oordeel dat hij nog een betere doelman kon kopen”, besloot de Engelsman. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier