Jan Lecjaks wordt vierde Tsjech bij Anderlecht

© fcviktoria.cz

Amper één dag nadat het de komst van de Argentijnen Pablo Chavarria en Pier Barrios meldde, heeft RSC Anderlecht al een nieuwe transfer gerealiseerd. De 19-jarige Jan Lecjaks wordt de vierde Tsjech bij de landskampioen.

Anderlecht meldt dat het woensdag een akkoord bereikte met Viktoria Plzen, de Tsjechische club van Lecjaks. De jonge linkerverdediger moet nog medische testen ondergaan. Daarna kan hij een contract tekenen voor één seizoen (met aankoopoptie).

Vierde Tsjech

Lecjaks vindt bij Anderlecht zijn landgenoten Jan Polak, Ondrej Mazuch en Lukas Marecek terug. Net als Mazuch en Marecek is Lecjaks Tsjechisch belofte-international.

“Lecjak biedt alternatieven op de linkerflank. Bovendien kan de aanwezigheid van zijn teamgenoten van de nationale ploeg zijn integratie helpen bespoedigen” zegt algemeen directeur Herman Van Holsbeeck.

Derde transfer Lecjaks is de derde inkomende transfer voor Anderlecht met het oog op volgend seizoen. Woensdag meldde paars-wit de komst van de Argentijnen Pablo Chavarría (22) en Pier Barrios (19), die overkomen van de Argentijnse tweedeklasser Belgrano de Cordoba.

Verwacht wordt dat ook de 24-jarige Amerikaanse international Sacha Kljestan nog deze week een contract tekent bij Anderlecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier