Jan Polák krijgt dan toch contractverlenging bij VfL Wolfsburg

© IMAGEGLOBE

Tsjechische oud-middenvelder van Anderlecht moest wel aan belangrijke voorwaarde voldoen.

Het huidige contract van Jan Polák, dat eind dit seizoen afloopt, bevat een clausule waarin staat dat de middenvelder 25 wedstrijden moest spelen vooraleer hij een contractverlenging kreeg. Nu de 57-voudige international dat aantal overtrof (26), gaan de club en speler opnieuw samenzitten.

Zijspoor

Het is een verrassing dat Polák zijn krabbel mag zetten onder een nieuw contract. De 32-jarige rechtspoot belandde lange tijd op een zijspoor bij Die Wölfe en leek andere oorden op te zoeken. Vooral onder ex-coach Felix Magath kwam de ex-speler van Anderlecht weinig aan spelen toe. Dat zorgde voor een verzuurde relatie tussen beiden. Felix Magath gaf zelfs aan niet meer op de diensten van de Tsjech te rekenen.

Polák speelde voordien voor onder meer bij FC Nürnberg en trok dan in 2007 naar Anderlecht. Daar werd hij ingehaald als de broodnodige box-to-box speler, maar hij kon die verwachtingen maar moeilijk inlossen. In januari 2011 ging hij opnieuw naar de Bundesliga, voor zo’n twee miljoen euro naar VfL Wolfsburg.

Felipe Melo als concurrent?

Sinds de aanstelling in december 2012 van Dieter Hecking als hoofdcoach gaat het Polák voor de wind. In totaal zit hij dit seizoen aan 22 Bundesligawedstrijden en 4 bekerduels. Volgend seizoen zal hij wellicht stevige concurrentie krijgen. Manager Klaus Allofs denkt daarbij aan Felipe Melo (29). De Braziliaan wordt door Juventus, verhuurd aan Galatasaray en moet definitief zo’n acht miljoen euro kosten, maar kan ook gehuurd worden. Hecking zelf is eerder gewonnen voor de overname van Timmy Simons (36), die hij enige tijd geleden in de Duitse pers nog bewierookte als de voorbeeldprof. (ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier