Jan Vertonghen geniet van de Premier League

© IMAGEGLOBE

Rode Duivel veroverde basisplaats bij Tottenham.

Afgelopen zondag wonnen de Spurs moeizaam met 2-1 van Queens Park Rangers. Jan Vertonghen (25) had een groot aandeel in de winnende treffer van Jermaine Defoe en kreeg het vertrouwen van de Portugese coach André Villas-Boas. “Ik geniet van de Premier League en de sfeer in de stadions”, verklaart de Waaslander op de clubwebsite. “Het is alleen jammer dat we elke wedstrijd tot de laatste minuut moeten knokken voor de punten. Ik denk dat ik aan het eind van dit jaar wel toe ben aan vakantie.”

Vertonghen is, ondanks de twee opeenvolgende competitiezeges, toch kritisch voor zijn eigen team. “De fans waren niet erg blij in de eerste helft”, weet de linksvoetige verdediger/controlerende middenvelder. “We willen domineren en ons eigen spel brengen, maar dat lukte absoluut niet. Met onze prestatie na rust ben ik blij. Ik denk dat we het goed deden na de tactische omzetting van de trainer.”

Komend weekend trekt Tottenham vol vertrouwen naar Old Trafford, voor de confrontatie met Manchester United. “Vorige seizoen speelde ik met Ajax in de Europa League”, herinnert de Rode Duivel zich. “De sfeer was daar geweldig. Ik denk dat we sterk genoeg zijn om er voor een verrassing te kunnen zorgen. Hopelijk kunnen we dan vanaf het begin ons eigen spel opdringen.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier