Jan Vertonghen: ‘Onbeschrijflijk gevoel’

Jan Vertonghen door het dolle heen na zijn doelpunt tegen Zuid-Korea. © BELGA

Het gaat goed met Jan Vertonghen. In de eerste wedstrijd van het WK, tegen Algerije, gaf hij een penalty weg. Tegen Zuid-Korea scoorde hij de goal die België met een perfect parcours naar de tweede ronde stuurt. Daar is hij uiteraard blij mee.

Jan Vertonghen was heel trots dat hij de trofee voor Man van de Match uit de partij tussen België en Zuid-Korea (1-0) in ontvangst mocht nemen. De linksachter van de Rode Duivels bezorgde de Belgen donderdag in Sao Paulo met een treffer in de 78e minuut de drie punten en speelde voorts ook een heel degelijke partij.

“Het gaf een onbeschrijflijk gevoel toen ik die goal maakte. Meteen daarvoor had ik enkele mensen van onze staf in het publiek zien zitten en daarom liep ik ook naar hen toe. De materiaalmannen doen zo veel voor ons en zorgen dat alles steeds klaar ligt, dus vond ik dat ik dat moment met hen kon delen”, meldde hij.

Unicum

Vertonghen en co wonnen donderdag voor de derde keer op rij in de groepsfase van een Wereldbeker en dat was een unicum in de Belgische WK-geschiedenis. “Deze negen op negen geeft in ieder geval veel vertrouwen met het oog op onze achtste finale tegen de Verenigde Staten. We winnen vandaag met tien tegen elf en kunnen zeker van een goede dag spreken”, verwees Vertonghen naar de rode kaart voor Steven Defour.

De kapitein ad interim van de Duivels gaf wel toe dat het met de vele nieuwe spelers (zeven in vergelijking met de basiself tegen Rusland) niet makkelijk was. “In het begin was het inderdaad wat zoeken, maar jongens als Nicolas Lombaerts, Steven Defour en Kevin Mirallas hebben eerder ook al wel veel wedstrijden voor ons gespeeld. De anderen hebben nu ervaring kunnen opdoen door op het hoogste niveau te spelen.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier