Januzaj niet speelklaar voor match tegen Japan

Januzaj krulde de Belgen voorbij Engeland © Belga

Bondscoach Roberto Martinez had zondag, één dag voor de achtste finale van de Rode Duivels tegen Japan, minder goed nieuws te melden over Adnan Januzaj, afgelopen donderdag nog de matchwinnaar in de overbodige laatste groepswedstrijd tegen Engeland.

“Iedereen is fit behalve Januzaj”, legde de bondscoach uit. “Hij kreeg een lichte tik op de knie. Verder is iedereen klaar. De groep is fysiek en mentaal op z’n toppunt. Iedereen is hongerig om te spelen.”

Over tegenstander Japan had Martinez niets dan lovende woorden. “Japan is van coach veranderd voor de Wereldbeker, het wordt dus een andere wedstrijd dan ons oefenduel in november vorig jaar. Japan speelt met veel energie, technisch en dynamisch. Ze willen de bal en staan hoog op het veld, maar toch ook georganiseerd. De meeste spelers hebben bovendien de juiste leeftijd, en voldoende ervaring. Ik verwacht een zeer moeilijke wedstrijd.”

Over het feit dat Japan tijdens het slot van haar laatste groepspartij tegen Polen de bal doelloos rondspeelde, wachtend op het eindsignaal, wilde Martinez zich niet negatief uitdrukken. “Japan wilde zich plaatsen voor de achtste finales. Dat begrijp ik perfect. Ik veroordeel ze daar niet voor. Dit is de Wereldbeker. Ze hadden een doel en hebben het gehaald.”