Jelle Vossen: ‘Het is niet de bedoeling dat ik terugkeer naar Genk’

Jelle Vossen © BelgaImage
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Aanvankelijk had hij het moeilijk, maar sinds december mag Jelle Vossen zich basisspeler van FC Middlesbrough noemen. Sport/Voetbalmagazine zocht het voormalige Genkboegbeeld op in Engeland.

Al jaren wilde Jelle Vossen andere lucht opsnuiven, maar zijn transfer had veel voeten in de aarde. Uiteindelijk werd hij deze zomer door Genk uitgeleend aan Middlesbrough. Was Middlesbrough een bewuste keuze, of wilde hij toch vooral weg bij Genk? “Een mix van de twee”, vertelt hij. “Er was zoveel gebeurd bij Genk dat ik had uitgemaakt: ik moet weg. Ik was helemaal toe aan een nieuwe ervaring. Weer van nul beginnen. In Genk stond ik altijd in de ploeg, of ik nu goed trainde of niet. Zolang ik maar fit was. Hier moet ik weer vechten en top zijn op training om een basisplaats te krijgen. Die uitdaging had ik nodig. Middlesbrough was een bewuste keuze: ik wist dat het mij al anderhalf jaar intensief volgde. En de club wil promoveren. Ik ben een spits: dan speel je liever in tweede klasse aan de top dan in eerste tegen de degradatie.”

Het eerste bod van Middlesbrough in juni werd geweigerd door Genk. “Dat sterkte mij nog meer in mijn overtuiging dat ik weg moest.” Marc Coucke probeerde hem naar KV Oostende te halen. “Mijn ouders zijn gaan luisteren. Een heel serieus voorstel, maar mijn prioriteit lag elders. Als je de keuze hebt tussen Middlesbrough en Oostende, moet je niet naar Oostende gaan. Ik heb altijd naar het buitenland gewild, dan moet ik ook eerlijk zijn met mezelf.”

Niet terug naar Genk

Over wat de toekomst brengt, tast Vossen in het duister. Middlesbrough, dat de spits huurt van Genk, heeft een aankoopoptie tot eind april. Maar, merkt de aanvaller op, de laatste kampioenschapswedstrijd heeft pas plaats op 2 mei. “Veel zal ervan afhangen of we promoveren naar de Premier League of niet. De kans is reëel dat we daar eind april nog niets over kunnen zeggen.”

Middlesbrough parkeert al maandenlang op de vierde plaats, maar alleen de eerste twee promoveren rechtstreeks. De nummers drie tot zes spelen play-offs. De finale daarvan wordt gespeeld op 25 mei op Wembley, volgens Vossen “wereldwijd de wedstrijd waarvan het meeste geld afhangt”. De winnaar mag mee in de vetpotten van de Premier League graaien.

Vossen beseft dat hij voor belangrijke weken staat. “Ik wilde de stap zetten naar het buitenland. Dat is bijzonder goed meegevallen. Het is niet de bedoeling dat ik terugkeer naar Genk, ook al lig ik er wel nog onder contract. Maar als Middlesbrough de optie niet licht, moet ik sowieso wel luisteren naar wat zij van plan zijn.”

(Jan Hauspie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier