Jermaine Jones (VS): ‘Respect voor de Belgen, maar bang zijn we niet’

Jermaine Jones (13) zit niet met de bibber voor de Rode Duivels. © REUTERS

“We hebben respect voor de Belgen, maar bang zijn we niet”, blikt de Amerikaanse middenvelder Jermaine Jones vooruit op de achtste finale tegen de Rode Duivels.

“Vorig jaar hebben we met 2-4 verloren van de Belgen, maar dat was vriendschappelijk. Nu is het anders. Nu is elke match een finale. We gaan het maximum geven. In één wedstrijd kan alles gebeuren. Als je goed genoeg speelt, ga je door.”

De Verenigde Staten en België gaven elkaar op 29 mei 2013 in Cleveland partij. Bij de rust was het 1-1. Voor België scoorden Kevin Mirallas (6e), Christian Benteke (56e en 71e) en Marouane Fellaini (65e). Geoff Cameron (22e) en Clint Dempsey (80e pen.) namen de Amerikaanse doelpunten voor hun rekening.

Het was de vijfde interland tussen België en de Verenigde Staten. De Rode Duivels versloegen de Amerikanen van 1995 tot 2013 vier keer. Eén keer moesten ze het onderspit delven. Dat gebeurde op 13 juli 1930 in Uruguay, in de groepsfase van het allereerste WK (0-3). Dinsdag treffen ze de Amerikanen voor de tweede keer op een WK-eindronde. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier