Joachim Löw blijft bondscoach van Duitsland

Joachim Löw © Belga Image

Joachim Löw blijft bondscoach van Duitsland na de uitschakeling in de groepsfase op het WK in Rusland.

Dat heeft de Duitse voetbalbond (DFB) bevestigd. ‘Ik ben heel erg dankbaar voor het vertrouwen’, verklaart Löw.

Fiasco

De titelverdediger eindigde op de laatste plaats in groep F na nederlagen tegen Mexico (0-1) en Zuid-Korea (0-2). Enkel tegen Zweden kon de Mannschaft in extremis met 2-1 winnen.

Na de historische uitschakeling gaf de Duitse voetbalbond (DFB) al te kennen door te willen gaan met Löw, die zelf enkele dagen bedenktijd vroeg.

In een gesprek met de DFB-top heeft Löw bevestigd dat hij wil doorgaan als bondscoach. Hij heeft naar eigen zeggen nog steeds de ‘motivatie en energie’ om de Mannschaft op de volgende uitdagingen voor te bereiden. De komende weken zal de staf rond Löw en teammanager Oliver Bierhoff het voorbije WK uitgebreid analyseren en de daaruit volgende inzichten aan de DFB-top voorleggen.

Steun

‘Ik ben heel erg dankbaar voor het vertrouwen’, stelt Löw op de DFB-website. ‘Ondanks de terechte kritiek op onze uitschakeling voel ik veel steun. Het was belangrijk voor mij om na enkele dagen bedenktijd samen te zitten met de DFB-top. Mijn ontgoocheling is nog steeds enorm. Maar nu kan ik met volledige inzet me toeleggen op de heropbouw.’

‘We zijn er allen vast van overtuigd dat we met Jogi Löw een bondscoach hebben die zeer precies kan analyseren, de juiste stappen kan zetten en onze Mannschaft opnieuw op het pad van het succes kan brengen’, vervolgt DFB-voorzitter Reinhard Grindel. Ook aanvoerder en doelman Manuel Neuer is tevreden dat Löw aanblijft. ‘Ik ben blij dat we met Jogi Löw onze lange tijd succesvolle samenwerking kunnen voortzetten. Ik heb er vertrouwen in dat we samen weer onze sterke punten zullen vinden.’

2022

Löw werd in 2006 aangesteld na het WK bij onze oosterburen. Sindsdien wist hij met Duitsland op alle grote toernooien door te stoten tot de laatste vier, behalve in Rusland. Vier jaar geleden behaalde hij met zijn team de wereldtitel in Brazilië. In 2017 won Duitsland ook de Confederations Cup.

Löw staat tot het volgende WK, in 2022 in Qatar, onder contract bij de DFB. De eerstkomende taak van Löw is het klaarstomen van de Mannschaft voor de komende UEFA Nations League, die voor de Duitsers begint met een thuismatch op 6 september tegen Frankrijk.