Jos Willems: “Hoger mag Westerlo niet mikken”

© Belga

Jos Willems is op Sporza Radio de vaste commentaarstem uit het Kuipje. Hij kent de club van binnen en van buiten. Sport/Voetbalmagazine sprak met hem naar aanleiding van de bekerfinale.

Al sinds dag één dat Westerlo in eerste klasse speelt, is Jos Willems op Sporza Radio de vaste commentaarstem uit het Kuipje. Hij kent de club van binnen en van buiten. Sport/Voetbalmagazine had een interview met hem naar aanleiding van de bekerfinale.

Jos Willems over het seizoen van Westerlo: “Fantastisch wat ze dit seizoen weer bereikt hebben: na tien jaar nog eens de bekerfinale en groepswinnaar in play-off 2. Hoger mogen ze eenvoudigweg niet mikken. Europa in, is dat niet waar elke Belgische club van droomt? Behalve Westerlo zelf dan, want ze hebben een heilige schrik om hun broek te scheuren aan een voorronde ergens in het Oostblok.”

Over Jaja Coelho: “De beste die ooit in Westerlo gepasseerd is? Ongetwijfeld Jaja Coelho, daar komt zelfs Henrique niet aan. Zoals die kon flitsen, daar trok je met plezier voor naar het stadion. Coelho had één probleem: hij ging iets te graag carnaval vieren aan de Copacabana. Hij kon tijdens de winterstop messcherp op vakantie vertrekken en drie dagen te laat en met een buikje terugkeren naar Westerlo. Coelho zag de bal graag, maar drank en vrouwen nog liever. Zonde van zo’n talent.”

Over Jan Ceulemans: “De verdienste van Ceulemans is dat hij rust uitstraalt en de spelers vrij laat. Hij laat ze voetballen zoals hij dat vroeger zelf deed: vrank en vrij. Ogunsoto’s benen stonden zo krom dat hij nog geen geit kon vangen, en toch scoorde hij hier aan de lopende band. Waarom? Omdat Ceulemans hem naar zijn mogelijkheden liet spelen.”

Over voorzitter Herman Wijnants: “Het is een rare vogel en een lepe vos tegelijk. Wijnants heeft het alleszins slim gezien: hij zit in allerlei voetbalorganen en is woordvoerder van de Pro League, zo zorgt hij dat Westerlo overal tussen zit.”

Over de bekerfinale: “Ik vind het een mooie bekerfinale dit jaar: het nietige Westerlo tegen het grote Standard, David die die ene dag misschien wel kan winnen van Goliath, net dat is toch de charme van de beker? Wie weet onderschatten die van Standard hen wel. Stel dat Westerlo het haalt, dan staat heel België op zijn kop.” (JD)

Het volledige interview kan je lezen in Sport/Voetbalmagazine van deze week.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier