‘José Mourinho is geen vriend van me’

© IMAGEGLOBE

Dat verklaarde zijn landgenoot en ex-poulain Andre Villas-Boas aan de vooravond van de clash tussen zijn team Tottenham en Chelsea.

De reden voor de gebroken vriendschap tussen de twee topcoaches zou zijn dat Mourinho Villas-Boas beperkte in zijn ontwikkeling tijdens de zeven jaren dat ze samenwerkten bij Porto, Chelsea en Inter.

“Ik brandde van ambitie om hem dat tikkeltje extra te geven, ik wilde meer betrokkenheid en inspraak dan louter de job die ik toen deed (scout, nvdr). Maar Mourinho had niemand anders dan een assistent naast zich nodig. Daardoor kwam ik tot de conclusie dat het beter was om na Inter Milaan ieder onze weg te gaan”, aldus Villas-Boas op de persconferentie naar aanleiding van de Londense derby tussen Tottenham en Chelsea.

In 2009 werd Villas-Boas hoofdtrainer van Académica, nadien van Porto, waarmee hij titel en Europa League won. Na een mislukte passage bij Chelsea is hij sinds vorig seizoen trainer van Tottenham. Dit weekend staat hij voor het eerst tegenover zijn ex-mentor, José Mourinho.

AVB weerlegde echter dat er sprake is van ruzie. “We hebben respect voor elkaar en we begrijpen allebei dat wat we samen beleefd hebben niet uitgewist kan worden, maar onze verstandhouding is niet meer zoals vroeger”, geeft de Tottenhamcoach toe.

Ook Mourinho werd trouwens op de traditionele persconferentie gevraagd naar zijn mening over hun vertroebelde relatie. The Special One antwoordde kort maar duidelijk: “Ik heb daar niets over te vertellen.”

(IVD/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier