José Mourinho ontslagen als manager van Chelsea

José Mourinho © Belga Image

Chelsea heeft manager José Mourinho ontslagen, zo bevestigt de Londense topclub.

Chelsea heeft manager José Mourinho ontslagen. Dat meldden verschillende Britse media eerder al en wordt nu bevestigd door de club zelf. Het ontslag komt zeven maanden nadat Mourinho de ploeg naar een Premier League-titel leidde.

Het was de tweede tijd van de 52-jarige Portugees bij Chelsea, nadat hij in juni 2013 de leiding overnam. Mourinho is momenteel de best betaalde manager in de Premier League, met een jaarsalaris dat geschat wordt tussen de 11 en 18 miljoen euro.

Van League Cup tot net boven degradatiezone

Chelsea won vorig seizoen de League Cup, maar heeft tot nu toe negen van de zestien wedstrijden verloren. The Blues verloren maandag bij koploper Leicester City, meteen al de negende competitienederlaag van het seizoen voor de club van onze landgenoten Eden Hazard en Thibaut Courtois.

In de stand staan ze dan ook pas op de zestiende plaats, slechts één punt boven de degradatiezone. In de Champions League konden ze wel doorstoten naar de achtste finales.

Mourinho kreeg ondanks de povere resultaten nog steeds veel steun van de chelsea-fans, maar de Russische biljonair en eigenaar Abramovich heeft volgens the Independent toch gesprekken gehouden met zijn naaste adviseurs.(NSK)

Zo dadelijk meer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier