‘Jovanovic voor 99 procent rond met Anderlecht’

© EPA

De voorbije week nam de paringsdans tussen Anderlecht en Milan Jovanovic (30) steeds concretere vormen aan.

De voorbije week nam de paringsdans tussen Anderlecht en Milan Jovanovic (30) steeds concretere vormen aan. Zo maakte de Servische spits er geen geheim van dat hij in Qatar dineerde met Roger Van den Stock en Herman Van Holsbeeck… en dat hij enorm gecharmeerd raakte door hun discours.

Milan Jovanovic mag gratis vertrekken bij Liverpool, waar hij het voorbije seizoen geen potten kon breken. Nadat hij eerder werd gelinkt aan Olympiakos, Sporting Lissabon, Benfica en Schalke 04 lijkt Anderlecht nu definitief in pole position te liggen om de ex-Standardspits in te lijven. “De overgang van Jovanovic naar Anderlecht is voor 99% rond,” bevestigde zijn makelaar ons zaterdagavond.

Huis

De grote troef van Anderlecht is dat Milan Jovanovic wel een boontje heeft voor de paarswitte trots én dat hij zich thuis voelt in België. Ook zijn vrouw wil heel graag naar ons land terugkeren.

Enkele weken geleden al vertrouwde iemand uit de dichte entourage van Jovanovic ons toe dat hij voor de voetballer op zoek moest naar een huis in de regio rond Waterloo. Toen al een stille wenk richting Anderlecht.

Spanningen

Alleen had Jova tot nog toe voorbehoud bij een transfer naar Anderlecht omdat hij – gevoelsmens als hij is – niet de oorzaak wil zijn van heropflakkerende spanningen tussen de Brusselse club en Standard, dat hij altijd in zijn hart zal dragen.

De enige ploeg die in extremis nog een stokje kan steken in de deal tussen Anderlecht en Jovanovic, is Rijsel. De Franse kampioen toonde concrete interesse en heeft met zijn deelname aan de Champions League natuurlijk een goede troef in handen.

Deze week staat voor de speler nog een laatste persoonlijk gesprek met Liverpool op de agenda, “maar”, zegt Jovanovic, “ik zal de knoop snel doorhakken.” (PB/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier