Juan Carlos Garrido nieuwe trainer Club Brugge

© Reuters

Garrido was tot december 2011 hoofdcoach van het eerste elftal van Villarreal.

De Spanjaard Juan Carlos Garrido (43) is de nieuwe hoofdtrainer van Club Brugge. Hij tekent een contract tot het einde van het seizoen, met optie voor een extra jaar.

Garrido werd in februari 2010 hoofdcoach van het eerste elftal van Villarreal. Hij leidde de ploeg dat seizoen van plaats 15 naar 7 in de eindstand. Tijdens het seizoen 2010-2011 werd zijn ploeg vierde in de Spaanse Primera Division achter Barcelona, Real Madrid en Valencia. Het team haalde ook de halve finale van de Europa League waarin het werd uitgeschakeld door de latere winnaar Porto. Het was meteen het beste seizoen in de geschiedenis van Villarreal.

Garrido was in totaal tien seizoenen werkzaam bij Villarreal waar hij succesvol doorgroeide van jeugdcoach tot trainer van het tweede elftal waarmee hij twee promoties vierde vooraleer hij hoofdcoach werd. Eind december 2011 werd hij er ontslagen.

Bij Club Brugge volgt Garrido de ontslagen Georges Leekens op. Leekens werd op 4 november aan de deur gezet na een 2 op 18 in de competitie. De voormalige bondscoach was pas sinds het seizoensbegin aan de slag bij blauw-zwart. Hij werd tijdelijk opgevolgd door beloftencoach Philippe Clement. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier