Juan Carlos Garrido wordt trainer van Betis Sevilla

© Belga

Juan Carlos Garrido, die in september ontslagen werd door Club Brugge, is de nieuwe trainer van het Spaanse Betis Sevilla.

Juan Carlos Garrido, die in september ontslagen werd door Club Brugge, is de nieuwe trainer van Betis Sevilla, de hekkensluiter van de Spaanse Primera Division.

Garrido volgt bij Betis de maandag ontslagen Pepe Mel op.

De 50-jarige Mel had Betis onder zijn hoede sinds de zomer van 2010, toen de club nog in tweede klasse speelde. Hij dwong meteen de promotie naar de Primera Division af en leidde zijn team vorig seizoen naar Europees voetbal. Na twee zeges en twee gelijke spelen is Betis één speeldag van het einde ook al zeker van een plaats in de zestiende finales van de Europa League.

In de eigen competitie loopt het heel wat minder goed. Uit vijftien wedstrijden werden slechts tien punten gepuurd. Een 2-2 gelijkspel tegen degradatieconcurrent Rayo Vallecano deed Mel zondag de das om.

Garrido, 44 jaar, werd op 19 september ontslagen bij Club Brugge, waar hij in november 2012 Georges Leekens opgevolgd had. In Spanje was Garrido in het seizoen 2010-2011 al trainer van Villarreal. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier