Juan Mata beschouwt Club Brugge niet als een gemakkelijke tegenstander

Juan Mata © Reuters

Juan Mata, de Spaanse winger van Manchester United, is op zijn hoede voor het tweeluik tegen Club Brugge, zo schrijft hij in zijn blog op de clubwebsite.

Club Brugge en Manchester United kijken elkaar dinsdagavond (20.45 uur) op Old Trafford in de ogen in de heenwedstrijd van de play-offronde in de Champions League. Inzet van het tweeluik is een plaats in de groepsfase van ’s werelds meest prestigieuze clubtoernooi.

De Engelse competitieleider geldt als de topfavoriet, maar middenvelder Juan Mata is op zijn hoede. ‘Het is geen makkelijke tegenstander’, schrijft hij in zijn blog op de clubwebsite. ‘Club Brugge heeft een rijke Europese geschiedenis. Ze hebben Panathinaikos uitgeschakeld met een 3-0 thuiszege en ik ben er bovendien zeker van dat ze in vorm zijn, want de Belgische competitie is twee weken eerder gestart dan de Premier League. Maar het is onze verantwoordelijkheid om door te stoten naar de groepsfase van de Champions League’.

Zuinige zeges

ManU is met een zes op zes begonnen aan het seizoen in de Premier League, maar uitstekend zijn de prestaties op het veld nog niet. Vrijdag hadden ze aan een doelpunt van Adnan Januzaj genoeg om met het kleinste verschil te winnen op het veld van Aston Villa (0-1), maar manager Louis van Gaal was helemaal niet tevreden. Op de openingsspeeldag had een owngoal van Kyle Walker gezorgd voor een 1-0 zege tegen Tottenham Hotspur. Maar de resultaten zijn dus goed en dat hopen ze in Manchester nog even zo te houden.

‘Speciale sfeer’

‘Onze twee opeenvolgende zeges zorgden voor tevredenheid in het team, we hopen deze zegereeks dan ook aan te houden,’ aldus Mata. ‘Dankzij de winst op vrijdag in Villa Park – nochtans een lastige verplaatsing – hebben we een rustig weekend achter de rug. We weten dat we nog beter kunnen, maar we hebben toch al bij momenten goed voetbal laten zien en daarnaast geven we ook amper kansen weg.’

Na een afwezigheid van een jaar willen de Mancunians absoluut de poorten van de Champions League openbeuken. ‘Op de club praat iedereen enkel nog over de Champions League. Sinds de start van de voorbereiding is iedereen zich aan het klaarstomen voor deze wedstrijd. Er zal dinsdagavond een speciale sfeer hangen in het stadion’, besloot Mata. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier