Junior Malanda hoopt na het WK op selectie voor de Rode Duivels

Junior Malanda (links) © BelgaImage

De verdedigende middenvelder van VfL Wolfsburg herstelde volledig van een knieletsel.

Junior Malanda, de negentienjarige belofte-international die bij SV Zulte Waregem een buitenlandse transfer versierde, denkt niet graag meer terug aan 16 april. Toen werd de rijzende ster van VfL Wolfsburg met een draagberrie van het veld gedragen bij de halve finale in de Duitse beker tegen Borussia Dortmund. Gelukkig werden de kruisbanden van zijn knie slechts verrekt en scheurden ze niet volledig af, waardoor zijn onbeschikbaarheidsperiode beperkter bleef dan aanvankelijk voorzien.

De jonge Brusselaar vroeg aan de clubleiding om zijn revalidatie in België te mogen doen, een plan dat werd goedgekeurd. Het zorgt er voor dat Junior Malanda messcherp oogt om vanaf 5 juli de groepstrainingen bij VfL Wolfsburg te hervatten. “Mijn knie is weer in orde, ik slaag er zelfs al in om oefeningen met de bal te voltooien”, verklaart hij in Kicker. “Ik ging eventjes kort op vakantie met enkele vrienden naar Turkije. Maar voor de rest stond alles in het teken van een snelle terugkeer. Het doet mij plezier dat ik uitgroeide tot een publiekslieveling. Dat komt omdat ik mijn job zo perfect probeer uit te oefenen. Ik ben jong en moet nu vooral cool blijven. Want eigenlijk bereikte ik in mijn loopbaan nog niks. Ik krijg gelukkig veel vertrouwen van trainer Dieter Hecking.”

Op het WK in Brazilië schitteren zijn ploeggenoten Luiz Gustavo (bij Brazilië) en Kevin De Bruyne (bij België), terwijl ook doelman Diego Benaglio en verdediger Ricardo Rodríguez (bij Zwitersland) mogen terugblikken op een mooie eindronde. “Het is mijn wens dat Luiz blijft, want hij is heel belangrijk voor onze ploeg en mij”, oppert Junior Malanda. “Hij helpt me constant bij mijn ontwikkeling tot een goede controlerende middenvelder. Ik wil met Wolfsburg opnieuw dichtbij de eerste vijf in de Bundesliga geraken én in de Europa League de groepsfase overleven. Op die manier is een selectie voor de Rode Duivels misschien mogelijk. Daar werk ik hard voor. Nu duim ik vooral op een goede afloop voor de nationale ploeg.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier