Justine Henin geniet van leven zonder toptennis

© Belga

Justine Henin begint stilaan te genieten van haar leven naast de tenniscourts. ‘Ik wil geen projecten en tijdsdruk meer.’

Justine Henin begint stilaan te genieten van haar leven naast de tenniscourts. Dat zegt ze in een interview in Het Nieuwsblad. Negen maanden geleden maakte een slepende elleboogblessure noodgedwongen een eind aan haar succesvolle tenniscarrière en nu begint de Waalse te herleven.

“Het leven dat ik leidde was zo intens, dat ik mezelf voorbijliep. Ik had amper de laatste bal geslagen of ik was al bezig met het volgende toernooi. Als ik iets betreur, is het dat ik niet meer heb genoten van die grote momenten in mijn carrière”, aldus Henin in HNB.

Kinderen

“Juju” is momenteel aan de slag in haar tennisacademie in Limelette, maar weet nog niet hoe haar verdere toekomst eruitziet. “Ik laat alles open. Ik wil geen projecten en tijdsdruk meer. Justine for Kids (haar organisatie voor kinderen met kanker) is een zekerheid. Mijn belangrijkste project zal natuurlijk zijn: kinderen”, klinkt het bij de 29-jarige Henin, die van een gezin droomt.

Kaak gebroken

Henin ging onlangs onder het mes. “Ik had problemen met mijn beet. Ze hebben de kaak moeten breken op twee plaatsen en het been is uit elkaar getrokken omdat er te weinig plaats was voor mijn tanden. Ik ben twee nachten in het ziekenhuis moeten blijven en de eerste twee weken kon ik niet eten. Ik ben vijftien kilo kwijt. Ook spiermassa, want ik mocht drie maanden lang niet sporten”, aldus Henin, die nog steeds niet pijnvrij kan tennissen. “Mocht ik nog maar een uur kunnen spelen, ik zou al blij zijn.” (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier