Juventus volgend seizoen mét Pogba en zonder Tévez?

Pogba en Tevez © Belga Image

Het zijn woelige tijden in Turijn. De supporters van Juventus wachten met een bang hartje af of sterkhouders Pogba en Tévez komend seizoen nog bij De Oude Dame spelen.

Verschillende topclubs trekken aan de mouw van de 22-jarige Paul Pogba. Het Franse goudhaantje wordt nadrukkelijk in verband gebracht met PSG, Manchester City en Chelsea, maar de voorzitter van Juventus is overtuigd dat de middenvelder in Turijn blijft.

‘Pogba is een speler die door verschillende clubs het hof wordt gemaakt, maar wij hebben met geen enkele club onderhandeld omdat hij van kapitaal belang is in ons project. Wij willen hem niet verkopen en Paul heeft zelf gezegd dat hij niet weg wil’, aldus Giuseppe Marotta.

Om de ploegen die toch denken Pogba te kunnen wegkapen af te schrikken, heeft Juve een prijskaartje van 80 miljoen euro aan zijn toptalent gehangen.

Heimwee

Carlos Tévez, die andere vedette van Juventus, lijkt wel op weg naar een andere club. De Argentijn heeft al jaren last van heimwee en zou graag terugkeren naar zijn moederland. Boca Juniors, de club waar het voor de spits allemaal begon, maakt een goede kans om hem binnen te halen.

De onderhandelingen tussen club en speler lopen vlot en Boca Juniors heeft zo’n 10 miljoen euro vijl voor de voormalige chouchou van de supporters. Bij Juve willen ze snel duidelijkheid: ‘Tévez moet eind deze week beslissen over zijn toekomst. We zullen zijn keuze respecteren, wat die ook is’, vertelde Marotta aan Express.

Indien Tévez naar Argentinië trekt, is dat een streep door de rekening van Atlético Madrid en Liverpool die in hem de ideale aanvalsleider zien. De 31-jarige aanvaller heeft nog een contract in Turijn tot 2016 en is momenteel aan de slag op de Copa América. (MDL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier