Juventus: ‘We zijn nog niet zeker van een Super League’

Juve-voorzitter Andrea Agnelli © GETTY

Van de twaalf voetbalclubs die zondagnacht gezamenlijk de oprichting van de Super League aankondigden, heeft Juventus als enige club voorbehoud gemaakt. De beursgenoteerde Italiaanse club liet in een eigen verklaring weten dat het nog niet zeker is dat de Super League ook daadwerkelijk tot stand komt.

‘De clubs die dit project hebben opgericht, doen hun best om dit zo snel mogelijk uit te voeren’, meldt Juventus. ‘We kunnen op dit moment echter niet garanderen dat het project uiteindelijk met succes zal worden gelanceerd of de exacte timing daarvan voorspellen.’

Juventus-voorzitter Andrea Agnelli wordt vicevoorzitter van de Super League. Agnelli heeft zijn functie als voorzitter van de ECA, de koepelorganisatie voor 246 Europese topclubs, neergelegd. Vanuit die rol pleitte de Italiaan er eerder nog voor om de voorgestelde hervormingen van de Champions League te ondersteunen. Vlak voordat de UEFA die hervormingen wilde officialiseren, kwamen twaalf topclubs uit Italië, Engeland en Spanje met de boodschap dat ze een eigen Super League gaan opzetten.

Aandeel stijgt met tien procent

De Super League of de reactie erop van de Italiaanse topclubs heeft Juventus op de beurs nog geen windeieren gelegd. Het aandeel van Juve steeg namelijk al met tien procent. Het aandeel koerste na ruim 2 uur handel circa 10 procent hoger tot 0,85 euro, maar de waarde was wel fors gedaald sinds de uitschakeling in de Champions League begin maart.