Kaartenfestijn in Villarreal – Real Madrid (video)

© RIA Novosti

In de Spaanse competitie speelde Real Madrid 1-1 gelijk tegen Villarreal, er vielen twaalf gele en drie rode kaarten. De kloof met Barcelona bedraagt nu nog maar zes punten.

Degradatiekandidaat Villarreal besloot om stevig te verdedigen en hield goed stand. Pas in de tweede helft opende Cristiano Ronaldo de score na knap samenspel met Mesut Özil. De Spanjaard Marcos Senna maakte in de 83e minuut gelijk en toen gingen de poppen aan het dansen.

Mourinho in de tribunes

De wedstrijd begon met enkele pittige charges waarop de gele kaarten volgden. Enkele minuten na de rust gaf Rui Faria, een van de assistenten van Mourinho, een cynisch applaus aan scheidsrechter José Luis Parades Romero. De Spaanse wedstrijdleider stuurde Faria richting tribunes.

Na de gelijkmaker van Marcos Senna kookte ook het potje over bij José Mourinho. De Portugese coach moest net zoals zijn assistent het veld verlaten. Opvallend: het was de tweede maal dat The Special One van Parades Romero de tribune in vloog.

Ramos en Özil

Daarmee waren de gemoederen nog niet bedaard. Sergio Ramos timede zijn charge op Nilmar te laat en kreeg zijn tweede gele kaart van de avond. Het was zijn elfde uitsluiting als werknemer van Real Madrid. Hiermee brak hij het record van Fernando Hierro die tien keer werd weggestuurd.

De Duitser Mesut Özil gaf de scheids na de rode kaart van Ramos ook een cynisch applaus. Parades Romero zag er de humor niet van in en gaf de aanvallende middenvelder prompt een rode kaart. Cristiano Ronaldo zag het met lede ogen aan en jammerde “Diefstal, diefstal. Alleen maar diefstal”, woorden die de camera’s vastlegden.

Pepe door het lint

Na de wedstrijd kon ook Pepe zich niet inhouden. De Portugees confronteerde de arbiter in de coulissen en riep “wat een diefstal, hoerenjong”. Parades Romero bleef consequent en gaf ook de verdediger een rode kaart.

Op de persconferentie ontbraken zowel coach Mourinho als zijn assistent Aitor Karanka. “Te veel spanning”, was de verklaring van de perschef van Madrid. De enige winnaar van deze woelige wedstrijd is Barcelona die de kloof kleiner ziet worden. (MSA)