Kalendercommissie hakt nog geen knopen door

© Belga

De komende weken moeten heel wat competitieduels, die door het winterweer werden uitgesteld, ingehaald worden. Uitstel van de play-offs lijkt de enige oplossing.

De komende weken moeten heel wat competitieduels, die door het winterweer werden uitgesteld, ingehaald worden. De Kalendercommissie kwam woensdag bijeen, maar nam nog geen concrete beslissingen over nieuwe data en/of het eventueel uitstellen van de play-offs. Maandag 10 november buigt de Kalendercommissie zich opnieuw over de vele afgelastingen.

Bomvol

Dinsdag besliste het Sportcomité dat alle acht uitgestelde wedstrijden van de 21e en 22e speeldag gespeeld zullen moeten worden.

Het gaat om Germinal Beerschot-AA Gent, KV Mechelen-Kortrijk, Charleroi-Germinal Beerschot, Eupen-Zulte Waregem, Westerlo-Lokeren, Genk-STVV, Standard-KV Mechelen en STVV-Cercle Brugge. De duels tussen Charleroi en Cercle Brugge en tussen STVV en KV Mechelen blijven een 0-5 forfaitnederlaag, al loopt het beroep van beide thuisclubs nog.

Uitstel play-offs?Een en ander heeft tot gevolg dat enkele clubs intussen tegen een bomvolle kalender aankijken. Uitstel van de play-offs lijkt de enige oplossing.

“We kunnen de play-offs uitstellen met twee, drie of misschien wel vier weken,” zei Van Beethoven woensdag in Het Nieuwsblad. “Want we moeten niet alleen rekening houden met de wedstrijden die al uitgesteld zijn, we moeten ook ruimte creëren voor de wedstrijden die nog uitgesteld kunnen worden. De winter is immers allesbehalve voorbij.”

In zijn planning moet Van Beethoven rekening houden met tal van criteria. Zo mogen risicowedstrijden in sommige steden niet ’s avonds worden gespeeld. En in principe moeten de wedstrijden ook worden ingehaald in de volgorde waarin ze werden afgelast.

De play-offs staan volgens de huidige kalender gepland van 18 maart tot en met 29 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier