Kalezic overtuigt spelers Zulte Waregem snel

© Belga

De eerste trainingsdagen volstonden voor Zulte Waregemspeler Karel D’Haene (30) om een goed beeld te verkrijgen van de nieuwe coach, Darije Kalezic.

De eerste trainingsdagen volstonden voor Zulte Waregemspeler Karel D’Haene (30) om een goed beeld te verkrijgen van de nieuwe coach, Darije Kalezic.

‘Ik was aangenaam verrast door zijn heel gevarieerde trainingsaanpak, waarbij alles met de bal gebeurde’, stelt de centrale verdediger. ‘Ik had snel het gevoel dat de trainer weet wat hij doet om iedereen te overtuigen. Hij probeerde iedereen wakker te schudden en gaf al antwoorden op de vele vragen die we ons stelden. Zijn communicatie is alleszins helder en bijzonder duidelijk.’

D’Haene wordt voor het eerst geconfronteerd met de Nederlandse school. De aanpassing bevalt. ‘Ik vermoed dat we nu al meer rondo’s afwerkten dan heel vorig seizoen samen. Het lijkt eenvoudig om in groep de bal rond te spelen en twee spelers te doen jagen, maar er zit een duidelijke opdracht achter: wij moeten de bal ongrijpbaar leren maken voor de tegenstander en vooral spelen op balbezit. Vroeger leek dat wel eens bezigheidstherapie, waarbij het de kunst was om iemand belachelijk te maken in zijn jagen op de bal. Nu wordt er vooral gehamerd op beheersing, concentratie en alertheid. Je moet ook constant in beweging zijn, het is verboden stil te staan.’

Inzake bezetenheid trekt D’Haene graag de parallel met ex-trainer Francky Dury. Hij ontwaart ook een voetbaldier in Kalezic. ‘Qua fanatisme doet hij me wel wat aan hem denken. Ook hij probeert zijn trainingen zo simpel mogelijk te houden en hamert op verzorgd voetbal. (grijnst) Hopelijk kan hij ons ook naar de eerste zes loodsen.’ (FV)

De duidelijke coaching van Kalezic:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier