Kan Batshuayi een hoogvlieger worden bij Valencia?

Michy Batshuayi © belgaimage
Gert Segers
Gert Segers Journalist Sport/Voetbalmagazine

De Rode Duivel heeft een nieuwe stek gevonden, maar is daar nog niet zeker van een basisplaats.

Dat de aanvaller zou uitgeleend worden door Chelsea stond vast, want met Olivier Giroud en Alvaro Morata was de concurrentie daar te groot. Dat Michy Batshuayi uiteindelijk Valencia koos als nieuwe club, is wel verrassend te noemen, want hij stond ook in de belangstelling van Sevilla, dat twee betere troeven in handen had.

Problemen

Ten eerste is de Zuid-Spaanse ploeg veel stabieler dan het financieel zwalpende Valencia, dat vorig seizoen uit een diep dal kwam. Sinds 2013 kent de ploeg uit Oost-Spanje financiële problemen door tegenvallende prestaties, slechte trainerskeuzes, te hoge lonen en een slechte relatie met de nieuwe eigenaar uit Singapore, Peter Lim.

Vorig seizoen kon het zich door de nieuwe wondertrainer Marcelino voor het eerst sinds 2015 nog eens plaatsen voor de Champions League. Toch blijven de problemen hetzelfde met een club die voornamelijk op onmiddellijke resultaten mikt en niet zozeer op lange termijn. Dat is ook duidelijk door de vele gehuurde spelers in de kern.

Bovendien kon Batshuayi bij Sevilla op meer speelgelegenheid rekenen, aangezien de aanvallende concurrentie in de Zuid-Spaanse club toch minder is. De voorzitter van Sevilla, José Castro, was dan ook zeer verwonderd over de keuze van Batshuayi: ‘Waarom enkele Champions Leaguematchen verkiezen boven een heel seizoen bij Sevilla?’

Bij Valencia wordt het inderdaad moeilijk met vijf spitsen voor twee plaatsen. Rodrigo is dé publiekslieveling van Mestalla en mocht zelfs mee met Spanje naar het WK. Samen met tweede spits Simone Zaza vormde hij een echt koningskoppel, maar de Italiaan is deze zomer vertrokken. Dus is het knokken voor die tweede plek met nieuwkomer Kevin Gameiro, die nog speelde bij Atlético en PSG, en jeugdproduct Santi Mina, een andere publiekslieveling.

Voor de sociale media kon Michy Batshuayi wel geen betere club vinden. Zijn bijnaam Batsman, naar de vleermuizenman, komt namelijk perfect overeen met Valencia, dat ook een vleermuis in zijn logo heeft. Commercieel is het dus een match made in heaven, sportief is dat nog maar de vraag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier