Kansas City kampioen in de MLS

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Kansas City kroonde zich na een strafschopthriller tot beste ploeg van de Amerikaanse voetbalcompetitie.

De finale van de Amerikaanse voetbalplay-off tussen Kansas City en Real Salt Lake draaide uit op een ware thriller. Na negentig minuten stond de score op 1-1. Strafschoppen moesten uitsluitsel brengen. De 21.000 aanwezigen in het Sporting Park van Kansas City zagen daarin een glansrol weggelegd voor thuisdoelman Jimmy Nielsen. Na een ronde van tien strafschoppen kon de Amerikaanse doelman zich onderscheiden: 7-6 voor Kansas City. De eerste titel sinds 2000, toen de club nog in andere handen was en Kansas City Wizards heette.

Voetbal is in de VS nog steeds een ‘minderwaardige’ sport, maar in Kansas wordt het publiek steeds enthousiaster. Net zoals in Portland, Seattle en Salt Lake. Inzake gemiddelde toeschouwersaantallen wist Sporting Kansas City zelfs het plaatselijke baseballteam (uitkomend in de MLB) voorbij te steken.

Beste speler

Er werden ook nog andere prijzen uitgedeeld aan het einde van dit MLS-seizoen. De trofee van beste speler bijvoorbeeld, die ging dit jaar naar Mike Magee. De 29-jarige spits van Chicago Fire scoorde dit seizoen 21 goals. De MVP-titel is toch wel een verrassing want de Amerikaan bleef daarmee gereputeerde namen als Marco Di Vaio (Montreal), Clint Dempsey (Seattle), Robbie Keane (LA Galaxy) en Thierry Henry (NY Red Bulls) voor.

Kansas City maakte een promofilm:

Een compilatiefilmpje van Mike Magee, MVP van het voorbije seizoen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier