Kanu: ‘Hazard kan één van de spelers van het WK worden’

© BELGA

Binnen goed een half jaar start in Brazilië het WK voetbal. Sport/Voetbalmagazine polste bij enkele in België voetballende Brazilianen naar hun verwachtingen. Onder hen Standardverdediger Kanu.

Standardverdediger Kanu is van nature al een flapuit, maar wanneer we het hebben over het WK in zijn thuisland Brazilië, komt zijn woordenvloed pas echt helemaal op gang en beginnen zijn oogjes te blinken. “Natuurlijk ga ik het toernooi volgen. En niet thuis in de zetel op televisie, hé! Ik wil naar het stadion. Alle matchen van de Braziliaanse ploeg wil ik zien én alle matchen van de Belgen. Wist je dat ik de truitjes van beide ploegen heb? Dat van België kreeg ik van Axel Witsel.”

Stel: het wordt straks een finale tussen de twee landen. Kanu: “Het zou mijn droom zijn. Dat betekent dat beiden op een geslaagd toernooi kunnen terugblikken. Ik kan moeilijk kiezen, maar je vergeeft het me wel dat ik toch een beetje meer voor Brazilië ben.”

Droomde Kanu er dan niet van om het shirt van de Rode Duivels te dragen? “We zitten nog steeds op schema wat dat betreft”, aldus de centrale verdediger van Standard in Sport/Voetbalmagazine. “Mijn documenten zijn klaar, ik kan nog op tijd worden genaturaliseerd.”

Brazilië favoriet

Ook voor hem is het gastland de grote favoriet voor de eindzege. “Omdat Felipão de ploeg zeer goed gereorganiseerd heeft. Maar we moeten ook rekening houden met Spanje, Colombia, Frankrijk, Duitsland en België.”

Volgens Kanu is Neymar dé kandidaat om speler van het komende toernooi te worden. “Met als voornaamste rivalen Franck Ribéry, Thomas Müller, Cristiano Ronaldo en Eden Hazard.”

Gaat Brazilië op tijd klaar zijn met alles, vraagt iedereen zich af. Kanu aarzelt niet: “Mijn land is sterk geëvolueerd. De politieke structuur is veranderd, er is meer veiligheid. Het land wil een nieuw gelaat tonen en de stadions zullen fantastisch zijn.” (PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier