Kawashima: ‘België is onvoorspelbaarder dan Nederland’

© BELGA
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De nationale ploeg van Japan staat voor een uitdagend tweeluik, met achtereenvolgens een oefeninterland tegen Nederland en België. Naar welke kijkt Eiji Kawashima, doelman van Standard én Japans international, het meest uit?

“Voor ons zijn het twee grote affiches, van hetzelfde niveau als onze wedstrijden tegen Argentinië en Frankrijk”, zegt Kawashima in Sport/Voetbalmagazine. “Die we trouwens alle twee gewonnen hebben”, voegt hij eraan toe.

“Van de Belgen hebben we toch meer schrik omdat de Nederlanders relatief voorspelbaar zijn. We weten dat ze hun aanvallen van achteruit gaan opbouwen en dat ze op hun vleugelspelers rekenen om gevaarlijke voorzetten af te leveren.”

“Bij België kun je je moeilijk op iets instellen, het is een team dat je op verschillende manieren pijn kan doen. De kans is ook groter dat ze met een individuele actie het verschil maken. De Belgen horen tot de top vijf van de wereld, de Nederlanders top de top tien, en wij staan 44e… Dan weet je dat we voor twee lastige avonden staan. Zeker omdat we zelf in een mindere periode zitten. We hebben sinds de zomer wel van Ghana en Guatemala gewonnen, maar ook verloren van Uruguay, Servië en Wit-Rusland. Vooral op verplaatsing hebben we het lastig.”

Courtois en Hazard

Gevraagd naar de bekendste Rode Duivels in zijn thuisland hoeft Kawashima niet lang na te denken: “Het is logisch dat er in Japan veel over de Belgen wordt gepraat, zeker gezien de grote belangstelling voor de Premier League op tv en in de kranten en sportmagazines. De grootste ster is bij ons ongetwijfeld Eden Hazard. Maar als Japanse journalisten me vragen wie de gevaarlijkste Rode Duivel is, kies ik toch voor Thibaut Courtois.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier