KBVB geschokt door zelfdodingspoging van lijnrechter

© Belga

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zegt geschokt te zijn door de zelfdodingspoging die een lijnrechter had ondernomen een uur voor de aftrap van de competitiewedstrijd tussen Tubeke en Brussels.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zegt geschokt te zijn door de zelfdodingspoging die een lijnrechter had ondernomen een uur voor de aftrap van de competitiewedstrijd tussen Tubeke en Brussels op de 15e speeldag in de tweede klasse.

“De KBVB is geschokt door de zelfdodingspoging van de lijnrechter. De voetbalbond wenst alvast de plaatselijke hulpdiensten te feliciteren voor hun krachtdadig optreden waardoor het leven van de man kon gered worden en looft ook de beslissing van scheidsrechter Efong Nzolo om na samenspraak met beide voorzitters de wedstrijd niet te laten doorgaan. Daarnaast dankt de KBVB sportpsycholoog Jef Brouwers die meteen de nodige psychologische bijstand verleende aan de andere scheidsrechters van het team”, luidde de mededeling van de bond.

Polsen overgesneden

Jérôme Efong Nzolo was aangeduid om de wedstrijd te leiden. Een van zijn assistenten probeerde omstreeks 19 uur in de toiletten van het stadion zelfdoding te plegen door zijn polsen over te snijden. Hij werd tijdig gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis. De wedstrijd zelf werd afgelast.

Tweede zelfmoordpoging

Het gaat om de tweede zelfdodingspoging in amper een week tijd in het Europese clubvoetbal. Vorige week probeerde de Duitse ref Babak Rafati zich enkele uren voor de start van de match tussen FC Keulen en Mainz van het leven te beroven. Hij werd eveneens met doorgesneden polsen gevonden in zijn hotelkamer en kon nog gered worden. De match werd na het incident uitgesteld. Achteraf bleek een depressie de oorzaak te zijn van de zelfdodingspoging. (Belga/SD)

Wie met vragen zit omtrent zelfdoding kan 24 uur op 24 uur en zeven dagen op zeven terecht bij Teleonthaal op het telefoonnummer 106. Via de website kan je ook op vaste tijdstippen chatten met Tele-Onthaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier