Keane: ‘Schandalig gedrag van Mourinho’

© Belga
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Roy Keane, ex-aanvoerder van Man U en Ierland, heeft een autobiografie uitgebracht. Daarin haalt hij uit naar Alex Ferguson en José Mourinho.

The Second Half, zo heet het boek van Roy Keane. Daarin vertelt de ex-middenvelder uitgebreid over zijn vete met Alex Ferguson, die hem verplichtte de club van zijn hart te verlaten en met wie hij sindsdien in onmin leeft. “Die vent vertelt niets dan leugens”, aldus Keane. “Ik snap niet waarom media en andere managers zo bang zijn van hem.”

Maar op de persvoorstelling van zijn boek richtte de Ier zijn vitriool op José Mourinho, met wie hij onlangs clashte tijdens de Premier Leaguewedstrijd Chelsea – Aston Villa. Sinds vorig seizoen is Keane assistent-trainer bij de club van Christian Benteke. Eind september verloor Aston Villa kansloos met 3-0 op Stamford Bridge. De aanwezige fotografen legden vast hoe Keane de hand weigerde van Mourinho.

Keane legt nu uit waarom hij dat deed: “De match was nog bezig. Als je dat doet bij een amateurwedstrijd, krijg je op je gezicht. Kijk, ik vind het niet erg dat hij zijn psychologische spelletjes speelt, maar dat je de hand komt schudden terwijl de match nog bezig is: neen, dat is schandalig. Ik heb het hem ook al met andere managers zien doen: het is echt verwerpelijk gedrag.”

Gevraagd of het een gebrek aan respect was, antwoordde Keane kort: “Wat denk je zelf? Dat is een onnozele vraag.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier