Kevin De Bruyne: 0-1 zou billijk geweest zijn

AA Gent en Club Brugge behouden uitzicht op de groepsfase van de Europa League voetbal, maar voor RC Genk lijkt het Europese avontuur voorbij. De Limburgers verloren donderdag thuis met 0-3 van FC Porto.

“In de eerste helft hebben wij onze plan moeten trekken,” zei Genk-middenvelder Kevin De Bruyne na de wedstrijd. In de tweede helft liep het beter, maar omdat wij geen doelpunt konden maken liepen wij achter de feiten aan. Een 0-1 eindstand zou billijk geweest zijn.”

“Nu telt alleen nog maar de competitie. Europees voetbal was leuk, maar wij mogen daar niet te lang meer bij stilstaan.”

Ook coach Frank Vercauteren vond de uitslag overdreven. “De wedstrijd is gekanteld door de scheidsrechter (strafschop voor Porto en rood voor Matoukou, nvdr.), maar ik neem de man dat niet kwalijk.”

“Spijtig genoeg viel die penalty op een belangrijk moment. Op dat ogenblik kwamen wij meer in de wedstrijd. Wij hadden schrik voor een overbodige terugwedstrijd. Wel, dit is er duidelijk een.”

De Limburgers, die aan de leiding staan in de Jupiler Pro League, hebben volgende week in Porto een mirakel nodig om zich alsnog te plaatsen voor de poules.

Kansen

Club Brugge klopte donderdag op eigen veld Dinamo Minsk met 2-1. Aan de rust stonden de West-Vlamingen nog 0-1 achter, maar Hoefkens en Blondel konden de scheve situatie rechtzetten.

AA Gent verloor met 1-0 op het veld van Feyenoord Rotterdam. Beide clubs houden hun kansen op deelname aan de groepsfase van de Europa League dus gaaf.

Terugwedstrijden

Volgende week donderdag worden de terugwedstrijden in de play-offs voor de Europa League vinden volgende week donderdag plaats.

Club Brugge trekt dan naar Minsk en RC Genk naar Porto, AA Gent ontvangt thuis Feyenoord.