Kevin De Bruyne: “Heb geantwoord op het veld”

© Reuters

Kevin De Bruyne heeft zich zaterdag tegen Ierland herpakt na zijn zwakke prestatie tegen Italië. KDB nam tegen de Ieren de assist voor de openingstreffer van Romelu Lukaku voor zijn rekening en legde naar eigen zeggen “een goede prestatie” op de mat. Dat verklaarde hij zondag in het trainingscentrum van de Rode Duivels in Le Haillan.

“We hebben getoond dat we meer naar voor wilden spelen. We zijn ook geduldig gebleven, in de tweede helft kwam er meer ruimte”, klonk het. “De laatste twee jaar zijn er veel ploegen die heel verdedigend tegen ons spelen. Het eerste woord dat dan in mij opkomt, is geduld. Het is misschien niet leuk om naar te kijken of om te spelen, maar uiteindelijk komt er dan wel een gat bij de tegenstander. Ikzelf kreeg meer ruimte dan tegen Italië en dan is het iets makkelijker voetballen. Na Italië heb ik terecht kritiek gekregen, ik heb daar op mijn manier op geantwoord en dat was op het veld”, oordeelde hij. “Dat mijn statistieken de laatste wedstrijden goed zijn? Mijn doel is om te winnen, het maakt me niet uit op welke manier. We zijn hier om een goed toernooi te spelen en om te winnen, als groep.”

Op de bank?

Voor aanvang van het duel tegen de Ieren werd gesuggereerd dat De Bruyne misschien wel eens op de bank zou kunnen starten. “Ik heb dat ook gelezen, maar ikzelf heb nooit het gevoel gehad dat ik bang moest zijn voor mijn plaats. Ik weet wat ik de laatste jaren voor de ploeg betekend heb en wat ik de ploeg kan bijbrengen”, verklaarde De Bruyne, die tegen The Boys in Green opnieuw op zijn vertrouwde ’tien’ stond. “Ik wil niet klagen over mijn positie in het elftal, iedereen weet waar ik het liefst speel.”

Focus op Zweden

De nummer zeven van de Duivels sukkelde de voorbije dagen wat met de hamstring, maar voelt zich intussen uitstekend. “Tegen Ierland liep ik 11 km, tegen Italië 12. Ik voel me goed. Vanaf morgen gaat de focus helemaal naar Zweden. Het is een goede ploeg met Zlatan Ibrahimovic als klassespeler. Zij moeten winnen en aanvallen tegen ons, hopelijk wordt het zo een open wedstrijd en geeft ons dat een voordeel”, aldus KDB.

(Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier