‘Kevin De Bruyne kan ook in de Premier League schitteren’

Kevin De Bruyne knalt zijn tweede goal binnen © BELGA

Bij Wolfsburg was Kevin De Bruyne dé ster en groeide hij uit tot een van de beste voetballers in de Duitse Bundesliga. Bij Manchester City wordt de concurrentie voor de 24-jarige Rode Duivel een pak groter.

Sommige analisten stellen zich vragen bij de op stapel staande transfer van Kevin De Bruyne naar Manchester City. Zal de Rode Duivel ook in de Premier League, waar hij eerder niet doorbrak bij Chelsea, kunnen schitteren als in de Bundesliga?

Peter T’Kint, die voor Sport/Voetbalmagazine de Premier League volgt, twijfelt er alvast niet aan dat De Bruyne bij Manchester City voldoende speelkansen zou krijgen: ‘Zoveel geld voor een speler betalen doe je niet om hem op de bank te zetten. Als Manchester City hem zoveel waard acht, dan is het om te spelen. Natuurlijk zal hij zich moeten bewijzen en de concurrentie met spelers als Samir Nasri, Raheem Sterling of David Silva aangaan.’

Het is volgens T’Kint verkeerd om te verwijzen naar Chelsea. ‘De Bruyne kwam toen van Genk in de Belgische competitie – toch een zeer grote stap – en was bovendien een paar jaar jonger. Ondertussen heeft hij bewezen dat hij dat niveau aankan. Een voordeel is ook dat hij in de Premier League meer ruimte zal krijgen dan in de Bundesliga.’ (KVDA)

Lees ook:

De Bruyne wordt een van de duurste voetballers aller tijden

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier