Kevin De Bruyne moet VfL Wolfsburg kleur geven

Kevin De Bruyne moet VfL Wolfsburg in de Champions League brengen. © AFP
Jacques Sys
Jacques Sys Jacques Sys is hoofdredacteur Sport/Voetbalmagazine

Duitse club legde recordbedrag van 21,5 miljoen euro op tafel voor Rode Duivel.

Met de nodige poeha is Kevin De Bruyne (22) door VfL Wolfsburg binnengehaald en voorgesteld. In de derby tegen Hannover 96 maakt de Rode Duivel zaterdag zijn debuut. Maar hoe zwaar weegt Wolfsburg écht? Sport/Voetbalmagazine portretteert deze week de nieuwe werkgever van Kevin De Bruyne.

VfL Wolfsburg wordt gesteund door Volkswagen. En juist dat blijkt een probleem: Duitsers houden niet van door grote concerns in leven gehouden clubs. Zelfs toen VfL Wolfsburg in 2009 de titel pakte, bevrijdde het zich nauwelijks uit de beklemmende anonimiteit. De wat kunstmatige pogingen om met dit kampioenschap het imago op te krikken, faalden jammerlijk, ook omdat de club door een reeks mislukte transfers snel weer terugzakte.

In een poging om eindelijk voor rust en continuïteit te zorgen deed VfL Wolfsburg in november 2012 een gouden greep: het haalde bij Werder Bremen manager Klaus Allofs weg. De ex-internationaal, die dertien jaar in Bremen werkte, heeft een neus voor talent en bezit grote sociale vaardigheden. Allofs was het die Kevin De Bruyneop uitleenbasis naar Werder Bremen haalde en nu het nodige geduld toonde om de gigantische transfersom die Chelsea aanvankelijk vroeg te drukken. Maar de 21,5 miljoen euro die VfL Wolfsburg uiteindelijk aan de Londense club betaalde, blijft een gigantische investering voor een club zonder Europees voetbal.

Maar de komst van Kevin De Bruyne was noodzakelijk om het aanvallende voetbal dat trainer Dieter Hecking wil spelen gestalte te geven. De Bruyne moet VfL Wolfsburg kleur geven. Op termijn wil de club, die in de Bundesliga momenteel op de vijfde plaats staat, de strijd met het machtige Bayern München aanbinden. Geld kan daarbij geen probleem zijn. In afwachting daarvan wil VfL Wolfsburg volgend seizoen al de Champions League halen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier