Kevin De Bruyne voetbalt volgend seizoen voor Chelsea (video)

© Belga

Chelsea leent Kevin De Bruyne komend voetbalseizoen niet uit.

Chelsea leent Kevin De Bruyne komend voetbalseizoen niet uit, zo schrijft Het Laatste Nieuws. José Mourinho, trainer van de Blues, heeft de Rode Duivel in een persoonlijk gesprek duidelijk gemaakt dat hij op hem rekent en hem nog beter wil maken.

De Bruyne werd vorig seizoen door Chelsea uitgeleend aan Werder Bremen. De flankspeler groeide er uit tot een van de absolute sterkhouders van de ploeg en kon rekenen op belangstelling van verschillende Duitse topteams zoals Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen.

“José Mourinho heeft Kevin persoonlijk gebeld”, zegt Patrick De Koster, zaakwaarnemer van De Bruyne, in Het Laatste Nieuws. “In dat gesprek liet Mourinho duidelijk uitschijnen dat hij Kevin goed kent en ook gevolgd heeft. ‘Voor u is er plaats bij Chelsea’, had Mourinho gezegd. En hij had er nog eens aan toegevoegd dat hij Kevin nog beter wil maken. Mourinho is sterk gecharmeerd door de polyvalentie van Kevin en vertelde dat hij met Kevin heel wat mogelijkheden heeft op zijn middenveld.”

De garantie dat hij veel zal spelen, kreeg De Bruyne evenwel niet. “Mourinho gaf Kevin geen enkele garantie op dat vlak”, zegt De Koster. “Maar iemand als Mourinho laat een jonge, talentvolle voetballer

niet naar Chelsea terugkeren als hij daar ook geen plannen mee heeft.”

Kevin De Bruyne wordt de derde Belg in de A-kern van Chelsea naast Eden Hazard en Romelu Lukaku. Mogelijk komt daar nog Thibaut Courtois bij. (Belga/INM) Geniet mee van de veelzijdigheid van Kevin De Bruyne:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier