Klopp: ‘Ik heb niets meer over Lewandowski te zeggen’

© IMAGEGLOBE

De Bundesliga belooft dit seizoen boeiender dan ooit te worden. Aan de vooravond van een nieuwe campagne kreeg Borussia Dortmundtrainer Jürgen Klopp drie vragen voorgeschoteld.

1. Borussia had vorig seizoen in de competitie 19 punten minder dan Bayern München. Wat verwacht u nu?

Jürgen Klopp: “We moeten niet kijken naar het puntensaldo van Bayern, maar gewoon proberen om beter te voetballen. Vorig seizoen hadden we een aantal goeie momenten, maar we konden niet altijd onze spelwijze opleggen. Tenzij in de Champions League. Daarin liep het perfect, ook al moeten we durven toegeven dat we een paar keer geluk hadden. Anderzijds ontbrak dat geluk in de finale. In ieder geval voetbalden we Europees met die pressing die ons twee kampioenschappen opleverde. Dat vraagt veel concentratie.”

2. Die was er in de Bundesliga niet altijd.

“Laten we zeggen dat de bereidheid er niet bij iedereen was. Zeker niet in de periode dat we om de drie dagen een wedstrijd moesten spelen. Dat kan al eens gebeuren. Maar het mag geen gewoonte worden. We moeten weer stabieler worden, een zeer onaangename ploeg om tegen te voetballen.”

3. Er wordt veel verwacht van de Armeniër Henrich Mkhitaryan. En sommigen vragen zich af of Robert Lewandowski na zijn gemiste transfer naar Bayern nog gemotiveerd genoeg zal zijn.

“Mkhitaryan is iemand die op een zeer intelligente manier de ruimte zoekt en tegen een zeer hoog tempo kan voetballen. Vanuit het middenveld zie je hem achter de laatste linie duiken. Dat een aanvaller zich laat terugzakken en een middenvelder die ruimte meteen erkent en gebruikt, daar wil ik naartoe. Mkhitaryan past daarin. Hij zal zich bij ons verder ontwikkelen. En wat Lewandowski betreft: ik heb over dat thema echt niets meer te zeggen.” (TH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier