‘Knap debuut Hazard’ stelt Chelseacoach Di Matteo gerust

© AFP

De Italiaan denkt dat Hazard geen enkel probleem zal hebben om zich aan te passen aan de Engelse competitie.

Rode Duivel Eden Hazard lag op de eerste speeldag in de Premier League aan de basis van de twee goals van Chelsea tegen Wigan.

“Het was een knap debuut. Het was super om te zien hoe hij zichzelf amuseerde en zijn tanden in de Premier League zette, want je weet nooit hoe spelers zich zullen aanpassen”, vertelt trainer Roberto Di Matteo op de website van The Blues.

“Ik ben er zeker van dat het hem nog een beetje tijd zal kosten om gewoon te raken aan het fysieke spel en hoge tempo hier. Dit was een goede start, maar wel nog maar één van de in totaal 38 competitiematchen. Hij kan er evenwel vertrouwen uit putten.”

‘Wennen aan trappen’

De 21-jarige Hazard kreeg tegen Wigan meteen heel wat trappen te verduren, maar ook dat vindt Di Matteo een goede zaak. “Het is goed dat hij hier snel gewend aan raakt, want het zal zo blijven. Gelukkig is het een sterke jongen en weet hij hoe hij zich moet verzorgen.”

“Dat tegenstanders hem misschien met een dubbele dekking zullen proberen af te stoppen? Geen probleem, dan krijgen andere spelers bij ons meer ruimte. We kunnen met Hazard ook roteren, op de flank of achter de spitsen, en het zo zelf de tegenstander moeilijk maken”, besluit Di Matteo. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier