Koen Casteels krijgt concurrentie

Koen Casteels © BelgaImage

Koen Casteels revalideert momenteel bij Lieven Maesschalck en zal binnen een paar weken met de voorbereiding bij Hoffenheim aansluiten, nadat hij op het laatste moment moest afhaken in de WK-selectie.

De verwachtingen in Hoffenheim zijn niet goed, want de club haalde bij Freiburg een andere keeper, de 23-jarige Oliver Baumann. “Een transfersom van 5,5 miljoen betaal je niet voor iemand die je vervolgens op de bank zet’, schreef het Duitse voetbalblad Kicker.

Trainer Markus Gisdol overweegt een andere keeper als doublure aan te stellen, terwijl Hoffenheim nog een 19-jarige jeugdinternational bij de keepers telt. Het management van Casteels gaat de zaak bespreken, zegt Nico Vaesen. “Zes maanden geleden tekende Koen nog een nieuw contract voor vier jaar als nummer één en was het plan om hem binnen die termijn aan een topclub te verkopen. Als je zes maanden later een nieuwe keeper koopt, vind ik dat onbegrijpelijk en klopt er iets niet.”

Verwacht wordt dat de situatie na de voorbereiding van Hoffenheim geëvalueerd wordt. Dat betekent niet dat de Belgische keeper meteen zijn koffers pakt. “Maar het is niet de bedoeling dat hij op de bank gaat zitten voor Baumann. Koen heeft zich de afgelopen drie jaar in Hoffenheim geweldig ontwikkeld en we willen die positieve lijn doortrekken. Dat kan alleen door te blijven spelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier