Kompany: ‘Vanaf december zullen we er staan’

© IMAGEGLOBE

Ondanks een waardige start van het nieuwe seizoen (7 op 9 in de competitie), krijgt landskampioen Manchester City al kritiek te slikken. Vooral het verdedigende compartiment wordt geviseerd.

Vorig seizoen legde Manchester City de basis van zijn eerste landstitel sinds 1968 dankzij een ijzeren afweergordel. Het kreeg slechts 29 doelpunten tegen en was daarmee de minst gepasseerde verdediging van de Premier League. Rots in de branding van Manchester City was (en is) onze landgenoot Vincent Kompany, die ook nog eens verkozen werd tot ‘Speler van het Jaar’.

Maar diezelfde verdediging krijgt nu kritiek. In de eerste vier wedstrijden (drie in competitie en één in de FA Community Shield) van het nieuwe seizoen slikte Man City al zeven goals. Geen enkele keer kon doelman Joe Hart een clean sheet behouden.

Vincent Kompany pareert de kritiek. “Het doet er niet toe”, verklaarde hij vlak na de 3-1 winst van afgelopen weekend tegen QPR. “We hebben in het verleden bewezen dat we er altijd staan op moeilijke momenten. Vanaf december, januari en februari zullen we dat tonen. Nu probeert iedereen nog in de eerste plaats mooi te voetballen. Ook wij geven onszelf bij momenten te bloot, maar tegen het einde van het seizoen zal dat niet meer gebeuren.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier