Koning Voetbal tilt kijkcijfers naar recordhoogte

© reuters

De wereldwijde mediamarketing rond het WK voetbal blijkt te werken. Zelfs in de VS – niet bepaald een voetbalnatie – wordt massaal naar het voetbal gekeken.

Niet alleen in België, maar ook in vele andere landen wordt massaal naar het WK voetbal in Brazilië gekeken. Volgens de FIFA zal het record uit 2010 sneuvelen. Toen volgden in totaal 3,2 miljard mensen de wereldbeker in Zuid-Afrika op de buis. Vooral in de VS slaat het WK aan.

Zo was het 2-2 gelijkspel van de ploeg van Klinsmann zondag tegen Portugal “de best bekeken voetbalwedstrijd ooit op de Amerikaanse tv”. Beter dan elke NBA-finale en beter dan het gemiddelde van de 2013 World Series (honkbal).

“Deze overweldigende interesse in de Verenigde Staten is een echte mijlpaal voor het WK en het voetbal”, zegt Niclas Ericson, hoofd televisie van de FIFA. “Wij zijn erg blij dat Amerikaanse fans de wereldbeker zoals nooit eerder omarmen.”

Ericson meldt verder “mooie cijfers uit Azië, Europa en andere delen van Amerika, wat ons vertrouwen geeft dat deze wereldbeker de populairste ooit wordt wat betreft kijkcijfers. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier