“Koster kiest voor de moeilijkste weg”

© Belga

Dat Club Brugge ervoor koos toch door te gaan met Adrie Koster is volgens afscheidnemend assistent-trainer Jan Van Winckel – hij trekt naar Beerschot AC – een goede zaak.

Dat Club Brugge ervoor koos toch door te gaan met Adrie Koster is volgens afscheidnemend assistent-trainer Jan Van Winckel – hij trekt naar Beerschot AC – een goede zaak. “Adrie kent de kleedkamer en is als trainer gewoon absolute top”, voert Van Winckel deze week in een interview met Sport/Voetbalmagazine aan.

“Hij bracht vernieuwing naar België, de spelers werkten graag met hem, en de staf ook. Op een gegeven moment hoorde je: Adrie krijgt zijn kleedkamer niet beheerd. Dat was ongelooflijke onzin.

Adrie krijgt zijn kleedkamer juist enorm goed beheerd. Er was een ongelooflijke sfeer, er werd gelachen en plezier gemaakt.”

“Waar je altijd voor moet opletten, is perceptie. Een man die charmant en aimabel is, wordt al snel bestempeld als ’te braaf’.”

Een kwestie van perceptie

“Mocht Adrie er norser uitzien, dan had iedereen ongetwijfeld gezegd: amai, dat is een strenge, die stuurt Nabil (Dirar, nvdr) twee weken weg en Wilfried (Dalmat, nvdr) naar huis”, gaat de voormalige assistent van Koster verder.

“Als Dalmat zegt dat hij de videoanalyse niet volgt, zal een Belgische coach – zo zijn wij, wij zijn compromismensen – Wilfried even laten doen en hem niet laten invallen. Adrie stuurt hem naar huis. Als Belg zeg ik dan: doe dat niet, morgen staat dat in de kranten en gaat dat incident weer alles overschaduwen.”

“Maar Adrie is daar vrij rigoureus in. Hij straft en neemt het gevolg erbij. Fijn om te werken, er is geen vergissing mogelijk. Ik herinner me dat Jo (Blondel, nvdr) op een bepaald moment iets minder bezig was en ook twee dagen niet trainde. Toen zei Adrie: ik ga hem op de bank zetten, om die en die redenen. Jo kwam binnen en Adrie zei: ‘Jo, ik vond dat je de laatste weken niet honderd procent goed bezig was, ik kies iemand anders.'”

“Dat is de moeilijkste weg. Hij had even goed kunnen zeggen: ‘Jo, je hebt twee dagen niet getraind, nu even iemand anders.’ Die duidelijkheid is confronterend op korte termijn, maar op lange termijn haal je er wel winst uit.” (PTK/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier