Kroatië en Griekenland gaan naar Brazilië

Kroatië en Griekenland hebben zich geplaatst voor het WK voetbal 2014. In de barragewedstrijden klopte Kroatië IJsland met 2-0. De Grieken hadden genoeg aan 1-1 tegen Roemenië.

Kroatië boekte zijn WK-ticket thuis in Zagreb. In de terugwedstrijd van de Europese barrages wonnen de Kroaten met 2-0 tegen IJsland. De heenmatch was op 0-0 geëindigd. Kroatië moest naar de barrages toen het tweede eindigde in kwalificatiegroep A met België.

Van held tot antiheld

Mandzukic opende in de 27e minuut de score voor de Kroaten, maar dreigde de antiheld van de avond te worden na een rode kaart tien minuten later. Toch slaagde Srna er vlak na rust in om de score te verdubbelen en de kwalificatie veilig te stellen.

Bij IJsland was Olafur Skulason (Zulte Waregem) geschorst, na zijn rode kaart in de heenmatch. Bij afwezigheid van de geblesseerde Kolbeinn Sigthorsson (Ajax Amsterdam) kreeg Eidur Gudjohnsen (Club Brugge) een basisplaats van bondscoach Lars Lagerbäck. Hij werd in de 65e minuut naar de kant gehaald.

Griekenland ondanks own-goal

Griekenland liet een 1-1 gelijkspel optekenen in Boekarest tegen Roemenië. De heenmatch was op 3-1 geëindigd in het voordeel van de Grieken.

Net als in de heenwedstrijd bracht Mitroglou (23.) Griekenland op voorsprong. In de 55e minuut kwamen de Roemenen langszij dankzij een own-goal van Torosidis. De ploeg van bondscoach Fernando Santos kon de wedstrijd echter rustig uitspelen, Griekenland gaat na 1994 en 2010 voor de derde keer naar het WK. (Belga/TV)