Kroatië wint overtuigend van Ierland (3-1)

© AFP

De Kroaten hebben hun entrée op het EK niet gemist. Ze versloegen het Ierse team met 3-1.

Kroatië heeft Ierland een 3-1 nederlaag toegediend. De Kroaten, een van de tegenstanders van de Rode Duivels in de kwalificaties voor het WK 2014 in Brazilië, stonden bij rust in Poznan 2-1 voor tegen de Ieren. Vroeg in de tweede helft kopte Mandzukic met zijn tweede van de avond de 3-1 eindstand op het bord. Kroatië is voorlopig alleen leider in groep C.

Kroatië zat al na drie minuten op rozen. Aanvaller Mario Mandzukic kopte een afvallende bal netjes in de rechterbenedenhoek, doelman Given kwam te laat. Zestien minuten later hingen de bordjes in evenwicht, toen Sean St Ledger op een stilstaande fase Corluka aftroefde in de lucht en de 1-1 tegen de netten kopte.

Beide ploegen leken met een 1-1 stand naar de kleedkamers te trekken, maar twee minuten voor rust kwamen de Kroaten op 1-2. Ex-Zulte Waregem-spits Jelavic reageerde alert op een scrimmage en tikte de bal in doel, al zat er aan zijn treffer wel een buitenspelgeurtje.

Drie minuten na rust lukte Mandzukic zijn tweede roos van de avond. Hij kopte tegen de paal, maar het leer caprioleerde via het hoofd van doelman Given tegen de Ierse touwen. (Belga/INM)