Kroatisch bondscoach Igor Stimac: ‘We geven ons nog niet gewonnen’

© Belga

De Kroatische bondscoach Igor Stimac geeft na de verrassende 0-1 thuisnederlaag van zijn elftal tegen Schotland de strijd nog niet op.

De Kroatische bondscoach Igor Stimac geeft na de verrassende 0-1 thuisnederlaag van zijn elftal tegen Schotland de strijd nog niet op. “We geven ons nog niet gewonnen”, klonk het strijdvaardig in een mededeling op zijn Facebook-pagina.

De voormalige verdediger van onder meer Derby County en West Ham zag zijn elftal in het Maksimirstadion in Zagreb met 0-1 onderuitgaan tegen Schotland, na een doelpunt van Robert Snodgrass, iets voor het halfuur. Daardoor werden de Belgen, dankzij een 2-1 zege tegen Servië, alleen leider in WK-kwalificatiegroep A, met drie punten meer dan de Kroaten. “We hebben gejubeld bij onze overwinningen en dus zullen we ook bij deze nederlaag het hoofd niet laten hangen”, aldus Stimac.

Op vrijdag 6 september staat Kroatië voor de lastige verplaatsing naar de buren uit Servië, terwijl België een bezoek brengt aan het Schotse Hampden Park. De druk ligt dus bij de jongens van Stimac, want bij een nieuwe uitschuiver moeten ze mogelijk al een kruis maken over de rechtstreekse WK-kwalificatie. Voor de Schotse bondscoach Gordon Strachan was het de eerste driepunter in de WK-kwalificaties sinds hij begin dit jaar overnam van Craig Levein.

“Ik ben tevreden met de vechtlust die mijn spelers getoond hebben, maar er zijn nog wel enkele zaken die beter kunnen. We mogen nu genieten van dit resultaat en hopelijk zet mijn groep in de volgende wedstrijd opnieuw een stap vooruit.” (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier